Idrætten og den politiske sagsbehandling
Her får du tredje og sidste artikel i serien om FIU’s fokusområder for de kommende fire år.
5. Hurtigere politisk sagsbehandling
Som interesseorganisation ligger det i dna’et, at FIU skal synes, at kommunens sagsbehandling går for langsomt, når det handler om at føre beslutninger ud i livet i forbindelse med etablering og udvidelse af idrætsfaciliteter.
”Vi ved godt, at kommunen er hårdt udfordret, men det ændrer ikke på, at vi stadig synes, at vi i fællesskab kan skrue lidt op for effektiviteten”, siger Michael Christiansen, formand for FIU.
Det er svært at få foreningerne til at brænde for udviklingen, når kommunens processer tager op til 10 år.
Ønsket er en tættere dialog med kommunen, hvor der arbejdes sammen om en glidende og smidig proces, hvor man hele tiden ser 10 år frem i tiden.
”En af måderne man kan effektivisere på, er ved at engagere nogle eksterne konsulenter, der måske kunne være med til at drive processen lidt hurtigere. Vi leverer færdige projekter, der er tegnet, målsat, beregnet og beskrevet. Så behøver forvaltningen ikke nødvendigvis bruge meget, meget, meget lang tid på at lave det samme en gang til blot for at kontrollere, at det er rigtigt. Det er fint at gøre det, men
det skal gøres noget hurtigere”, mener Michael Christiansen.
Hvordan ser det ud om fire år?
FIU har blikket rettet mod Nordens Plads, som Michael Christiansen mener godt kan bære et kæmpe udendørs og indendørs idrætsbyggeri. Blandt andet ligger Skolen ved Nordens Plads lige ved siden af. Men man kan åbenbart ikke blive enige om, hvad der skal ske med den. Fx har Ungdomsskolen holdt til på skolen i mange år, men nu er den flyttet.
Det er et område, som FIU allerede har en dialog med kommunen om.
Michael Christiansen håber på, at der kommer en bred enighed om at prioritere idrættens område sammen med bevægelse og aktivitet i almindelighed.
”Bevæg dig for livet” har betydet, at nogle af foreningerne kan se, at det kan lade sig gøre at skabe nye aktiviteter.
”Vi kan løfte en del af det, men det vil være rart, hvis vi sammen med kommunen kommer til en erkendelse af, at det er et vigtigt område”, siger han.
Der kommer hele tiden nye ideer, der er nye aktører på banen i foreningerne – men hvor langt den kommunale smidighedsproces er nået om fire år, har Michael Christiansen ikke noget bud på. Han håber, at man i fællesskab kan indføre rullende planer for vedligeholdelses- og anlægsarbejder 3-10 år frem i tiden – uanset, om projekterne reelt bliver til noget eller ej.
”Så har politikerne ikke hele tiden bøvlet med at skulle prioritere, for det har vi gjort i samarbejde,” slutter Michael Christiansen.
Gå ind på Falkonerens Facebook-side og giv din mening til kende eller send os et debatindlæg til redaktion@falkoneren.dk, hvis du har holdninger til idrættens vilkår på Frederiksberg.
Læs de to foregående artikler i serien her:
Store planer for fremtidens idræt på Frederiksberg