Store planer for fremtidens idræt på Frederiksberg
Her får du den første artikel ud af tre.
Idrætten på Frederiksberg er spredt ud over hele kommunen i form af foreninger, haller, udendørs baner og gymnastiksale fordelt på alle mulige former for sport.
Kommunalvalget i næste måned giver anledning til at overveje, hvordan den frederiksbergske idræt kan udvikle sig i den kommende valgperiode.
Falkoneren har spurgt formanden for Frederiksberg Idrætsunion Michael Christiansen, hvad han mener er de fem vigtigste punkter at fokusere på de næste fire år.
Over det hele svæver projekt ”Bevæg dig for livet”, der handler om at få endnu flere borgere i kommunen til at være fysisk aktive. Et projekt, som FIU, DIF, DGI og Frederiksberg Kommune arbejder sammen om.
Udover at prioriteringen af den økonomi, der er til rådighed, altid er det springende punkt, er Frederiksberg meget begrænset af kommunens størrelse og de manglende arealer at bygge nyt på.
1. Yderligere inddragelse af foreningerne
FIU er medlemsorganisation for knap 60 idrætsforeninger med godt 20.000 medlemmer, ca. 1/5 af kommunens borgere. For Michael Christiansen ligger der en helt fundamental lyst og vilje til at inddrage foreningerne i udviklingen af idrætstilbud og idrætsfaciliteter.
Det er foreningerne, der har den daglige kontakt med medlemmerne og dem, der er helt skarpe på det, der mest behov for her og nu. Men de har
travlt med de idrætslige resultater, medlemmerne og at drive foreningen. Det efterlader ikke meget tid til at kigge udad og tænke fremtid.
”Det er et spørgsmål om hele tiden at huske hinanden på at have dialog. Der er ikke noget, der for vildt, for dyrt, for stort, for smart. Vi kan bare ikke garantere, at tingene bliver lavet”, siger Michael Christiansen.
Der er brug for at udarbejde en overordnet detailprojektering, mener han. Et overblik over, hvad det er, der mangler. Lige nu mangler der otte haller og 14 fodboldbaner. Det er ikke noget, der bliver bygget lige med det sammen – eller måske aldrig. Men det understreger vigtigheden af den gode dialog med foreningerne, for måske findes der ideer til løsninger, der ikke altid indebærer en nybygget hal.
2. Reel facilitetsvækst og udvikling af eksisterende faciliteter
Foreningernes mange medlemmer kender tilsammen stort set alle kroge af kommunen. I dialogen med foreningerne lægger Michael Christiansen vægt på at inddrage medlemmerne ved at opfordre dem til at være opmærksomme på muligheder.
”Hvis nu en af de gamle portører, der har gået rundt på Frederiksberg Hospital i rigtig mange år siger til sin forening: ”Jeg ved for resten, at her nede i hjørnet er der en bygning, der ikke har været brugt de sidste par på. Der er højt til loftet.” Så er der måske nogen, der tænker: Bordtennis! Det er måske en midlertidig løsning, men det kan også være, at man på længere sigt kan lave en fornuftig bordtenniskonstruktion der”, siger Michael Christiansen.
Læs mere de kommende dage om Michael Christiansens ønsker for idrætten på Frederiksberg.
Artiklen er skrevet af Henriette Bendix, redaktør på Falkoneren.