Skybrudsprojekter skal skabe et grønnere Frederiksberg
Bæredygtighed og klimatilpasningsprojekter er på alles læber. Også på Frederiksberg, hvor kommunen har gennemført en række omfattende skybrudssikringer, der skal gøre byen mere robust over for skybrud og medvirke til at skabe et grønnere Frederiksberg.
De færreste frederiksbergborgere er klar over, at byens grønne områder og parker er vigtige i forhold til at håndtere de store og voldsomme skybrud, som oftere og oftere rammer Danmark.
Derfor inviterede foreningen Det Bæredygtige Forsamlingshus byens borgere ud på en guidet klima-gåtur til to af kommunens parker, hvor de kunne høre mere om, hvad der gemmer sig under og over jorden.
Omkring 20 nysgerrige og friske fborgere trodsede en blæsende januar dag og gik med på den guidede tur gennem Lindevangsparken og Grøndalsparken for at se på skybrudsprojekter. Det Bæredygtige Forsamlingshus på Frederiksberg havde taget initiativ til arrangementet, som havde til formål at give borgerne større indsigt i kommunens byens klimatilpasningsprojekter.
I Lindevangsparken og Grøndalen har Frederiksberg Forsyning i samarbejde med Frederiksberg Kommune udført nogle af de helt store skybrudssikringer på Frederiksberg. En stor del af regnvandet skal i fremtiden håndteres over jorden, også kendt som LAR-projekter (Lokal Afledning af Regnvand), i et forsøg på at opkvalificere byen både over og under jorden.
Victor Aalund, som er forperson for Det Bæredygtige Forsamlingshus, gik forrest på turen og forklarede om projekterne og de ideer, der ligger bag. Han kunne til deltagernes store overraskelse afsløre, at parkanlæggene Grøndalen og 5. juni plads hænger sammen Harrestrup Å og Damhussøen.
Med på gåturen i de to parker var også Else Støvring fra Frederiksberg Forsyning, som gjorde deltagerne klogere på de tekniske detaljer i klimaprojekterne. Eksempelvis kunne hun fortælle, hvordan vandet fra de omkringliggende områder bliver opsamlet og tilbageholdt i parkerne ved store regnskyl og langsomt bliver ledt ud i kloakken, når der er plads til det.
Efter klimagåturen kunne deltagerne gå hjem med en god portion viden om klimatilpasningsprojekter og vigtigheden af kommunens parker og skybrudssikringer.
Er du interesseret i at høre mere om bæredygtighed og kommunens klimatilpasningsprojekter, kan du gå ind og besøge Det Bæredygtige Forsamlingshus´ hjemmeside og Facebook, hvor kommende arrangementer bliver slået op: www.dbf-frb.dk
Artiklen er bragt i samarbejde med Det Bæredygtige Forsamlingshus.
Det Bæredygtige Forsamlingshus på Frederiksberg:
Det Bæredygtige Forsamlingshus er sat i verden med en vision om at være et bæredygtige epicenter, hvor byens borgere og besøgende kan blive inspireret til – og klogere på – en bæredygtig livsstil – både økonomisk, miljømæssigt og socialt.
Det Bæredygtige Forsamlingshus fungerer som et fælles inspirationssted med et læringsmiljø, en café, et værksted og med en test-faciliteter.
Forsamlingshuset danner rammen om et grønt frirum og mødested, der fremmer fællesskab, samtaler og virkelysten hos byens borgere omkring en bæredygtig dagsorden.
Du kan støtte forsamlingshuset ved at melde dig ind i foreningen. Der er både et gratis og betalt medlemskab. Se mere på www.dbf-frb.dk