Læs mereLuk

Sejr til AKS Falcon i Kvindebasketligaen

Fredag aften tog AKS Falcon deres fjerde sejr i lige så mange forsøg i Kvindebasketligaen, da BMS Herlev blev besejret 75-62.

Kampen var tæt hele vejen igennem ,og ingen af holdene var foran med mere end seks point i de første 27 minutter.
De to hold skiftedes til at vise gode takter i 1. periode. BMS bragte sig i front 7-3, inden AKS Falcon lavede 10 point i træk og kom foran 13-7. Herfra vandt BMS de næste minutter 9-2 run, inden Nikoline Sandbäck bragte hjemmeholdet i front 17-16.
2. periode var lige så tæt som den første. Føringen blev udbygget til 24-18, men Bianca Braikia leverede to hurtige scoringer for BMS, hvilket fik AKS Falcons head coach Jesper Krone til at bede om timeout. Billie Marlow gjorde et godt indhop og bragte føringen op på 28-22, men hver gang AKS Falcon forsøgte at trække fra, svarede BMS igen. Først reducerede de til 28-27, og selv om Josephine Tullin ramte en 3-pointer, der gjorde det til 33-27, satte de blåklædte gæster igen fem point i streg på tavlen. Pausestillingen var 35-32 til AKS Falcon.
Stillingskrigen fortsatte efter pausen. Føringen kom i flere omgange op på seks point, men BMS Herlev kunne ikke rystes af. Med tre minutter tilbage i 3. periode var føringen helt nede på 46-44. Det så ud til, at en neglebidder af en afslutning var i vente, men anfører Gritt Ryder havde andre planer. Ryder satte to kæmpe 3-pointsscoringer fra højre hjørne indenfor 30 sekunder, og endelig var føringen til hjemmeholdet over seks point ved 52-44.
AKS Falcon udbyggede føringen til 58-46 med ni minutter igen, men som i de foregående perioder knoklede BMS Herlev videre og reducerede til 58-52. Herfra blev der dog ikke spænding om kampens udfald. Emilie Hesseldal og Elisabeth Brynaa lavede kampens næste ni point og ved 67-52 med fire minutter igen var kampen afgjort. Opgøret sluttede 75-62 til AKS Falcon.
Emilie Hesseldal havde en stor præstation med 21 point, 20 rebounds (returbolde efter brændte forsøg) og 8 assist (målgivende afleveringer). Gritt Ryder lavede 15 points og 7 rebounds og Þóra Jónsdóttir havde 11 point og 5 assist.
Fra BMS Herlev var Emilie Gudmand eneste spiller med tocifret point antal (16), men alle 10 spillere var på tavlen for BMS.
Næste opgave for AKS Falcon er på onsdag, hvor holdet gæster Åbyhøj IF. Næste hjemmekamp er 3. december kl. 19:00, hvor SISU kommer på besøg i Bülowsvejhallen.

Artiklen er skrevet af Jens Døssing, sportsdirektør i AKS Falcon.