Tanken om senior bofællesskaber hitter på Frederiksberg
Frederiksberg Kommune er åben overfor tanken om at udvikle byens boligmasse, så den i fremtiden understøtter ældres ønsker om senior bofællesskaber. Det siger borgmester Michael Vindfeldt.
Frederiksberg Kommunes har derfor udarbejdet et spørgeskema om boligønsker for seniorer, som de kan besvare inde på kommunens hjemmeside.
De foreløbige besvarelser afslører, at 331 ud af 675 seniorer, der har svaret på spørgeskemaet, gerne vil flytte til en anden bolig, hvis de kan indgå i et tættere fællesskab med andre beboere. 262 vil gerne bo i et seniorbofællesskab.
I sidste uge inviterede Frederiksberg Kommune til dialogmøde på Frederiksberg Hovedbibliotek for at drøfte behovet for senior bofællesskaber. Interessen for arrangementet var så stor, at der var fuldt hus i Bibliotekssalen.
De foreløbige besvarelser og den store interesse for at deltage på dialogmødet er ifølge kommunen en ud af flere indikatorer på, at byens seniorer er meget interesserede i stærkere fællesskaber med andre – også når det handler om boformen. Det fremgår af en pressemeddelelse, som kommunen har udsendt.
I pressemeddelelsen giver borgmester Michael Vindfeldt også udtryk for, at han er begejstret for den store interesse:
”Jeg tror på, at fællesskaber er noget af det vigtigste for alle mennesker. Den afdækning af seniorernes ønsker til boliger, vi er i gang med i disse måneder, viser, at byens seniorer har samme opfattelse. Det her er begyndelsen på et utroligt spændende arbejde, hvor vi skal udvikle byens boligmasse, så den netop understøtter fællesskaber, ikke mindst for seniorer. Jeg tror, vi går ind i en helt ny tid, hvor vi bygger flere almene boliger, og hvor den del af boligerne, som vi hver især bor i, bliver lidt mindre, mens fællesområderne til madlavning og aktiviteter bliver flere og større,” siger han.
Borgmesteren lover, at kommunen inviterer til endnu et dialogmøde. Samtidig opfordrer han alle seniorer til at udfylde spørgeskemaet, der ligger på Frederiksberg Kommunes hjemmeside, så datagrundlaget bliver endnu stærkere.
”Frederiksberg Kommune melder snart en ny dato ud, så alle de, der ikke var plads til ved torsdagens møde, kan komme til et andet møde. I mellemtiden vil jeg opfordre alle, der ikke har gjort det endnu, til at udfylde spørgeskemaet på kommunens hjemmeside. Jo flere, der svarer, jo stærkere bliver det fundament, vi arbejder videre på i samarbejde med boligorganisationerne og ejendomsudviklere,” siger Michael Vindfeldt.
Spørgeskemaet ligger på kommunens hjemmeside og er aktivt til 5. december 2022.
Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra Frederiksberg Kommune
- Der er cirka 23.100 borgere på Frederiksberg, som er 60 år eller ældre.
- Både dialogmødet om seniorers ønsker til bofællesskaber og spørgeskemaet er planlagt i tæt samarbejde med en følgegruppe bestående af repræsentanter for Ældrerådet, Handicaprådet, Ældresagen, og Foreningen Seniorbo.
- Arbejdet udspringer af Frederiksberg Kommunes kommuneplan og boligpolitik.