Så sendte 45.000 mennesker heksene til Bloksbjerg
Det danske vejr kan være ganske uforudsigeligt. Også den 23. juni, hvor danskerne traditionen tro fejrer Sankthans og brænder bål og sender heksene til Bloksbjerg.
I år var vejrguderne heldigvis i strålende humør. Ingen regn, blæst eller gråvejr, men derimod varmt vejr med masser af sol fra en skyfri blå himmel.
Det dejlige lune juni-sommervejr fik omkring 45.000 glade mennesker - ung som gammel - til at valfarte til Frederiksberg Have for at fejre Sankthans-traditionen.
I år er det 60 år siden, at Foreningen Norden Frederiksberg startede Sankthans-traditionen op i Frederiksberg Have. Det skete i 1962. I anledning af jubilæet var derfor skruet ekstra op for festlighederne.
Borgmester Michael Vindfeldt (S) og formand for Foreningen NORDEN på Frederiksberg, Flemming Brank, stod klar til at byde velkommen til de tusindvis af mennesker, der i selskab med familie og venner var mødt op for at nyde en skøn sommeraften på plænerne i området foran slottet.
Musikalsk underholdning og båltaler
Aftenen igennem blev havens gæster underholdt med musik og fællessang fra den store scene, der var stillet op på plænen nede foran slottet.
Kristoffer med Band og Love Shop stod for de musikalske indslag sammen med blandt andet Lukaskoret.
Årets båltale blev holdt af astronom Anja Cetti Andersen i anledning af Videnskabsåret. Sankthansbålet, der af sikkerhedsgrunde var placeret på den lille sø ved sejlhuset, blev tændt klokken 21.30 til tonerne af fællessangen Midsommervisen.
En succesfuld og minderig lun Sankthansaften i Frederiksberg Have sluttede af med en times loungemusik med DJ Kalle B. Imens kunne gæsterne nyde det sidste glas, inden haven lukkede og slukkede ved 23-tiden.
En glad og tilfreds jubilar
Igen i år var det Frederiksberg Kommune, der i tæt samarbejde med Foreningen Norden Frederiksberg, stod bag arrangementet.
Foreningens arbejde med at styrke det nordiske samarbejde er årsagen til, at der på Sankthans bliver flaget med udvalgte nordiske lande fra flagbastionen på Frederiksberg Slot.
En af dem, der år efter år møder trofast op for at fejre den nordiske tradition, er den tidligere formand i Foreningen Norden Frederiksberg, Frants Hagen Hagensen.
Han glædede sig over jubilæet og ikke mindst vejret, som altid spiller en afgørende rolle for fremmødet.
"Kulissen i haven i dag er fantastisk, og vejret er helt i top. Vi begyndte Sankthans-traditionen i Frederiksberg Have i 1962 og har altid gennemført arrangementet, uanset hvordan vejret har været. Vi har stået i regn, og et år var der der et voldsomt stormvejr, hvor grenene faldt ned over hovedet på os. For nogle år siden nåede vi lige at holde båltalen, før det begyndte at tordne. Men i år er det en perfekt aften, og vi kunne ikke ønske os en bedre fejring af 60-års jubilæet,” lød det fra Frants Hagen Hagensen.
Kort om Foreningen Norden
- Blev oprettet i 1919 i skyggen af første verdenskrig i de tre nordiske lande Danmark, Sverige og Norge
- Foreningen arbejder for fredelig sameksistens og øget samarbejdet i Norden gennem fokus på samfundsliv, kultur, historie og sprog i de nordiske lande
- Siden 1919 er Finland, Island, Færøerne og Grønland kommet med i foreningen
- I 1933 og 1934 blev foreningen indstillet til Nobels fredspris
- Foreningen fik en opblomstring efter 2. verdenskrig og gik fra at være en elitær til en bred folkelig forening.
- I Danmark har foreningen over 80 lokalafdelinger og knap 10.000 personlige medlemmer
- Landsformand i Foreningen Norden er Lars Barfoed, tidligere leder af Det Konservative Folkeparti.
Læs mere: www.foreningen-norden.dk